• Producten

De RioTrailer R2: Dé mobiele krachtpatser

Wij hebben vorig jaar de RioTrailer R2 geïntroduceerd, een mobiele zuigunit die is ontworpen voor veelzijdigheid en wordt geleverd als een op zichzelf staande eenheid die kan worden gemonteerd op een aanhanger of bestelwagenchassis.

Met een gewicht van slechts 1.690 kg en een hoogte van net geen 1,95 meter is de RioTrailer R2 een krachtpatser op een klein oppervlak. Ondanks zijn afmetingen heeft deze zuigwagen een indrukwekkende zuigcapaciteit van 425m3 per uur (7.200 liter per minuut).

De R2 is ontworpen voor een veelheid aan toepassingen, waaronder het legen van ondergelopen kelders, het aanpakken van vervuilde rioleringen, het schoonmaken van septische tanks en het onderhouden van waterputten. De compacte afmetingen maken toegang mogelijk tot ruimtes met beperkte hoogte, zoals parkeergarages.

De combinatie van kracht, wendbaarheid en compactheid maakt de zuigwagens van Rioned een aantrekkelijke keuze voor drainage- en rioleringsbedrijven. Een van die bedrijven is Basement Pumps, een gespecialiseerd bedrijf dat pompen installeert en onderhoudt in Londen (GB) en omgeving.

De transportmanager van het bedrijf, Richard Simmonds, zegt dat de aankoop van een zuigwagen van Rioned een groot succes is gebleken: “Het is een geweldig stuk gereedschap, geweldig voor gemakkelijke toegang en de zuigkracht van het apparaat is uitstekend. Het is een groot voordeel om dichter bij de bron te kunnen werken dan voorheen mogelijk was en het heeft zeker geholpen bij het verkrijgen van werk.”

ONDER DE MOTORKAP

Aangedreven door een robuuste 20-pk Honda luchtgekoelde benzinemotor en Jurop PNR 73 vacuümpomp, wordt de R2 geleverd met 25 meter 2,5” slang op de zuighaspel, met ingebouwde opbergruimte voor extra slanglengtes.

De aanzienlijke thermische dompeltank van 2.100 liter is gemakkelijk toegankelijk via een volledig te openen achterdeur en is voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals een hevel en een dubbele vlotterbal in de tank om te voorkomen dat vuildeeltjes in de HP-pomp terechtkomen. Een beschermkap beschermt de motor en pomp van het apparaat ook tegen vuil en weersinvloeden.

De R2 heeft een nieuwe kapconstructie om geluidsoverlast tot een minimum te beperken en slimme opbergoplossingen, zoals een open bak en een afsluitbare gereedschapskist, bieden extra ruimte en veiligheid.

“We zijn verheugd om de RioTrailer R2 op de markt te introduceren”, zegt Mark Cox, Sales Director bij Rioned. “Deze nieuwe draagbare zuigeenheid bouwt voort op het succes van het vorige model en benadrukt de veranderingen in de industrie nu aannemers steeds meer op zoek zijn naar efficiëntere oplossingen voor werkzaamheden in dichtbevolkte gebieden.”

  • Producten
Terug naar overzicht >
R logo
RIONED

Hallo! 👋

Heb je een vraag? We helpen je graag verder via een van onze contactmogelijkheden:

Telefoon